Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/web/virtuals/94485/virtual/www/domains/michalrauer.cz/wp-content/themes/auberge/includes/setup/setup.php on line 1213

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/web/virtuals/94485/virtual/www/domains/michalrauer.cz/wp-content/themes/auberge/includes/setup/setup.php on line 1218

21.9 – 23.9.2018 Jógový víkend s Lucií Pavelkovou a Michalem Rauerem Dvůr Perlová Voda v Kostelci nad Ohří

Cena: 3 290,- Kč
Lokalita Kostelec nad Ohří 
Datum 21.9. – 23. 9. 2018
Délka 3 dny (2 noci) 
Dvůr Perlová Voda, Kostelec nad Ohří 13, 413 01 Budyně nad Ohří
Odpoutejte se od běžných povinností v rodině i v práci a pojeďte  na tři dny vypnout hlavu a chvíli jen být sami se sebou a sami sebou … zažít klid, pohodu a uvolnění, které přináší cvičení jógy (pranajáma, asány, relaxace, meditace). Jóga vnese příjemný pocit harmonie do vašeho života. V průběhu víkendu  zažijete 4 lekce jógy Hatha jóga, Power jóga, Jóga pro zdravá záda, bubnování, automatickou kresbu, individuální konzultace. Cvičení bude probíhat ráno i večer . Cvičení je vhodné jak pro úplné začátečníky, tak i pro pokročilé.
 

 

anot-img-postel.pngUbytování ve 24 pokojích, ve kterých Vás čeká nový nábytek z masivního dřeva a především kvalitní 20 cm vysoké zdravotní pěnové matrace od českého výrobce MPO TRADE, které byly vyrobeny na míru přímo pro náš penzion. Každý pokoj je vybaven koupelnou se sprchovým koutem a WC. Na pokojích nejsou k dispozici televize. Televize je pouze součástí apartmánu.  K dispozici jsou pro Vás ručníky a osušky. Pro miminka máme připravené cestovní postýlky vybavené kvalitní zdravotní matrací.

 

anot-img-talir.pngRESTAURACE: Dvůr Perlová voda Vás překvapí svým velkorysým prostorem. Najdete tu vysoké klenuté stropy s přiznanými cihlami, stoly z masivního dřeva, krb a kované lustry navržené architektem přímo pro tento prostor.
Příjemným zpestřením je otevřená kuchyně, ve které můžete pozorovat kuchaře při práci a těšit se na kvalitní domácí jídlo z čerstvých surovin.
Součástí restaurace je i dvounádobová pivovarská měděná varna a prosklený prostor, kde můžete vidět celý proces spodního kvašení našeho piva Lanýž, které vaří zkušení sládci podle tradičních receptur z nejlepších českých surovin.
Po dobrém jídle si u nás můžete vychutnat italskou kávu značky Caffé Milani, která získala zlatou medaili na International Coffee Tasting v roce 2014.

anot-img-pivo.pngPIVOVAR:Naše piva vaříme dle tradičních postupů a receptur, z kvalitních českých sladů, žateckého chmele, místní studniční vody a jemných pivovarských kvasnic. Díky zkušenostem sládků tak vzniká lahodné a jedinečné pivo, které vás mile překvapí svou chutí.

Všechna naše piva jsou nepasterizovaná a nefiltrovaná.

lanyz-10.png

10° LANÝŽ

 

Světlé výčepní pivo charakteristické svou příjemnou sladovou chutí, chmelovou vůní a výraznější hořkostí, která se po několika doušcích postupně rozvíjí.

lanyz-12.png12° LANÝŽ

Světlý ležák, vyznačující se plností a chlebnatostí. Spojení lehké karamelové chuti s příjemnou hořkostí vytváří vzájemnou harmonii, jež vybízí k dalšímu napití.

anot-img-vana.png

 

WELLNESS

Wellness zóna se nachází v budově bývalé konírny, kde na Vás čeká stylový prostor s klenutými stropy a příjemné soukromí. Poskytuje profesionální vířivku pro 4 osoby na vyvýšeném dřevěném pódiu, infrasaunu pro 1 osobu a finskou saunu pro 4 osoby. V prostoru wellness zóny si můžete doobjednat solné a bylinné koupele ve dvou samostatně stojících vanách obložených dřevem. Nebo si můžete vychutnat masáže a speciální SPA programy, které provádíme za pomoci produktů z Mrtvého moře a produktů francouzské značky THALASPA, které obsahují mořskou řasu Laminaria. Veškeré služby wellnessu jsou pouze na objednání a je potřeba je rezervovat přes recepci areálu. Maximální kapacita celé wellness zóny je 8 osob. V prostoru wellnessu jsou 4 ratanová lehátka na ospočinek a 2 křesílka na sezení.

VÍŘIVKA

Vířivka představuje komplexní terapii pro fyzickou a duševní schránku lidského organismu. Optimálně nastavená voda ve vířivce odplavuje stres, snižuje a uvolňuje napětí ve svalech. Pomáhá odvádět bolestivé pocity z postižených nebo namožených míst celého těla. Teplá vířící voda napomáhá urychlit uzdravení z menších vnitřních zranění, pooperačních stavů, pohmožděnin. Působí blahodárně nejen na zdraví, ale i na duši.

 

FINSKÁ SAUNA

Finská sauna regeneruje tělo působením vysoké teploty 80°C – 100°C a následným ochlazením. Díky tomu dochází k intenzivnímu prokrvení pokožky a svalů. Rozšíří se póry a dochází ke zvýšenému vylučování škodlivých látek z těla. Finská sauna má také pozitivní účinky na stimulaci krevního oběhu a srdeční činnosti.

INFRASAUNA

Infrasauna je dřevěná kabina velmi podobná klasické sauně. Zásadním rozdílem je však zdroj tepla. V infrasauně  jsou jím infrapanely, někdy nazývané  jako infrazářiče.  Pobyt v infrasauně je od klasického saunování odlišný tím, že v infrasauně dochází k ohřívání těla prostřednictvím záření, které proniká do povrchových tkání. Dostane se až do hloubky více jak 4 cm. Vše proběhne zcela přirozeně – svaly se uvolňují a zklidňují, tělo není zatěžováno. Infrasauna má energii nastavenou tak, aby se co nejvíce vyrovnala energii vyzařované lidským tělem. Provozní teplota infrasauny bývá mezi 45 – 60ºC a doba pobytu v infrasauně je delší než v klasické sauně se saunovými kamny. Doporučuje se  přibližně 25–45 min. Infrasauna nemá jiný pozitivní zdravotní účinek než sauna klasická. Léčivým faktorem je u obou saun teplo, které se liší pouze zdrojem a svou intenzitou pronikání tkáněmi.
anot-jezirko.png

Zaplavat si  můžete v biotopovém přírodním koupacím jezírku. Jedná se o přírodní biotop s přirozenou samočistící schopností. Jde o uzavřený systém, který je citlivý na vnější vlivy. Nepoužívá se zde žádná chemie k úpravě vody s výjimkou některých přípravků proti řasám. Řasy jsou ale zároveň významným spotřebitelem živin, proto se jich úplně nezbavujeme.

Zhruba polovina vodní plochy o velikosti 150 m2 je určena ke koupání, druhá polovina tvoří čistící zónu s mokřadními rostlinami. V našem jezírku najdete až 30 druhů rostlin – kosatce, rákosy, traviny, blatouchy, přesličky, stolístky… Na kamenech kolem jezírka jsou rozmístěny štítky s popisem jednotlivých druhů rostlin.

 

Veškeré další služby a procedury jsou za příplatek.

MASÁŽE

Nabízíme Vám sportovní masáže zad, šíje i celého těla. K masážím používáme několik vůní čistě přírodních olejů. Dopřát si můžete i detoxikační medovou masáž, která odvádí nežádoucí škodliviny, které se hromadí v organismu a zároveň Vám krásně vyhladí pokožku. Medová masáž se provádí na zádech teplým medem. Dokonale prohřeje a uvolní svaly podél páteře.

Pro unavené nohy doporučujeme relaxační masáž plosek nohou ukončenou peelingem. A pro ženy nabízíme oblíbenou masáž obličeje a dekoltu zakončenou maskou francouzské kosmetiky Thalaspa.

Prostor kde se bude cvičit:

 

 

 

 

 

 

 

anot-img-kolo.pngVe Dvoře Perlová voda se nebudete nudit. Je pro Vás připravena bohatá nabídka aktivit. Největším lákadlem  areálu je přírodní biotopové jezírko s písečnou pláží. K dispozici je velké víceúčelové travnaté hřiště vybavené bránami, elektronickou časomírou a ukazatelem skóre. Na speciálně upraveném povrchu si můžete zahrát petanque. Děti mají příležitost zaskákat si na trampolíně. V bezprostřední blízkosti penzionu se nachází několik cyklostezek, které Vás dovedou na mnoho krásných míst. Stejně tak je zde nepřeberné množství příležitostí k výletům po okolí. Navštívit můžete nedaleký vodní hrad v Budyni nad Ohří, zámek Libochovice, zříceninu hradu Házmburk, památník v Terezíně, královská města Litoměřice a Slaný anebo se můžete lesem projít k řece Ohři a poznávat krásy okolní krajiny. Ve vzdálenosti 20 min. autem se nacházejí dvě golfová hřiště – Beřovice a Kotlina Terezín.

VODNÍ HRAD V BUDYNI NAD OHŘÍ  (4 KM)

V původně gotickém vodním hradu v Budyni nad Ohří, který byl částečně přestavěn na renesanční zámek, je umístěna expozice Jandova muzea. Při prohlídce hradu můžete tedy obdivovat nejen pozdně gotické a renesanční interiéry, ale také pestrou muzejní expozici. Ta zahrnuje střelné zbraně, archeologické vykopávky, různé trofeje, vycpaninu krokodýla i mučicí nástroje. Oblíbenou částí expozice je autentická alchymistická dílna, která se nachází v místech, kde se v 16. století alchymistické pokusy skutečně prováděly. V této ojedinělé expozici uvidíte celou řadu pecí, kahanů, díží a receptů, které alchymisté v minulosti používali.

ZÁMEK LIBOCHOVICE  (5 KM)

Barokní perla na břehu řeky Ohře. Zámek Libochovice se nachází v malebné krajině dolního Poohří, lemované romantickými kopci Českého středohoří. Zámek Libochovice patří mezi nejvýznamnější raně barokní stavby v Čechách.  V letech 1683 – 1690 byl vybudován italským stavitelem Antonio della Portou. Je zde umístěna náznaková interiérová expozice, která představuje průřez jednotlivými historickými slohy a styly. Expozice obsahuje bohaté sbírky porcelánu, kolekce vzácných nástěnných tapiserií, porcelánu, obrazů a původních barokních kachlových kamen. U zámku se rozléhá rozsáhlý park, který se skládá z francouzské zahrady  a přírodně krajinářského parku.

HÁZMBURK – ZŘÍCENINA HRADU (10 KM)

Zřícena středověkého hradu Házmburk stojí nedaleko vesnice Klapý. Byl sídlem rodu Zajíců,v dalším období historie hradu se zde vystřídalo několik majitelů, mezi nimi Lobkowiczové, Štenberkové, Dietrichštejnové, Hebersteinové. Na hrad se musíte vydat pěšky. Stojí na čedičovém vrchu v nadmořské výšce 418 m. Už z dálky vás upoutají dvě mohutné věže – Černá a Bílá. Bílá věž je v současnosti upravena pro turisty jako rozhledna. Z výšky se vám naskytne pěkná podívaná na České středohoří, na Milešovku, Sedlo, Dlouhý vrch, Radobýl, Kletečnou, horu Říp nebo Lovoš. Jednoduše řečeno, ať se podíváte jakýmkoli směrem, objevíte něco zajímavého k pozorování. Legenda hovoří o uvězněné hazmburské sani v hradním sklepě pod Bílou věží. Hrad skrývá také zbytky třetí věže. Její ruiny se schovávají v houští a dosud se nepodařilo objasnit, proč byla postavena.

ROUDNICE NAD LABEM (15 KM)

Historie města Roudnice nad Labem je velmi bohatá, jedná se o jedno z nejstarších českých měst. Dominantou města – vysoko nad řekou Labe je mohutný zámek. Roudnické panství bylo historickým knížecím a vévodským sídlem rodiny Lobkowiczů. Barokní sídlo o 250 místnostech dokumentuje dějiny rodu v průběhu čtyř století. Zámecký areál se rozkládá na ploše necelých 8 hektarů. Vedle hlavní zámecké budovy jsou jeho součástí i klášter, kostel, hospodářské a administrativní budovy a jízdárna. Románské základy původního hradu pochází z 12. století. V podzemí zámku se rozprostírají sklepy Lobkowiczkého zámeckého vinařství. Víno se na rodinné vinici pěstuje více než 400 let. Kromě zámku můžete navštívit Kratochvílovu rozhlednu, starý židovský hřbitov a další pamětihodnosti.

HORA ŘÍP (20 KM)

Památná hora Říp patří mezi několik nejvýznamnějších míst a symbolů naší národní historie. Vztahuje se k ní základní pověst o příchodu našich předků do země a každý pravověrný Čech by měl alespoň jednou za život na tuto horu vystoupit. Podle pověsti sem přišel praotec Čech a rozhodl se zde usadit. Čedičová kupa hory Říp (456 m n. m.) je z daleka viditelný vrch 5 km jižně od Roudnice nad Labem. Na vrcholu Řípu leží asi nejznámější románská památka v Čechách rotunda sv. Jiří a sv. Vojtěcha, původně zasvěcená sv. Vojtěchovi. Každoročně se na Říp vypravuje mnoho průvodů, pochodů a procesí pořádaných různými organizacemi. Každou první neděli v měsíci se od 15:00 koná mše.

LITOMĚŘICE – KRÁLOVSKÉ MĚSTO (29 KM)

Město ležící na soutoku řek Labe a Ohře. Patří mezi nejstarší česká města. Královským městem se staly v rozmezí let 1219 a 1228. Historické jádro města je již od roku 1950 městskou památkovou rezervací, v níž je zahrnuto celkem 44 ulic a devět náměstí. Ve městě sídlí biskupství litoměřické diecéze. V druhé polovině září 1836 přišel do Litoměřic Karel Hynek Mácha. Bydlel v pronájmu v domě čp. 177 na Janských schodech, který patřil ševci Franzi Lorenzovi.

MŠENÉ LÁZNĚ (6 KM)

Lázně byly založeny již v roce 1796. Slatinné Lázně Mšené úspěšně léčí již 220 let zejména nemoci pohybového aparátu, v novodobé historii se zde lečí záněty nervů a pooperační stavy. Architektonickým skvostem a chráněnou kulturní památkou je secesní Pavillon Dvorana (1905), práce českého architekta Jana Letzela, proslulého více ve světě než doma. Jeho nejznámějším dílem je Průmyslový palác v Hirošimě.

ZÁMEK VRBIČANY (11 KM)

Pozdně barokní zámek Vrbičany byl postaven v letech 1786–1789 Františkem Kresselem z Kvaltenburka, pravděpodobně na místě původní středověké tvrze. Jedná se o jednopatrovou budovu, jejíž střední část je předsunutá a dvoupatrová. Zámek se nachází nedaleko Lovosic. Od roku 2012 se zdevastovaný zámek postupně opravuje, byl vyčištěn zámecký park a připravuje se celková rekonstrukce objektu. V letošním roce se dokončí rekonstrukce střechy, postupně přibývají výstavní prostory, ve druhém patře zámku je plánováno turistické ubytování. V budoucnu by zámek měl sloužit jako multikulturní centrum širokého okolí.

PAMÁTNÍK TEREZÍN – MUZEUM GHETTA (21 KM)

Za druhé světové války sehrál Terezín smutnou roli, stal se největším koncentračním táborem na území českých zemí. Dnes je toto město jedním velkým památníkem, připomínajícím tragické osudy desetitisíců Židů, kteří prošli zdejším koncentračním táborem. Památník Terezín zahrnuje několik pietních míst, expozic, staveb a pomníků, jež jsou udržovány tak, aby byly stálou připomínkou někdejšího utrpení a zároveň výstrahou pro budoucí generace.Terezín byl vybudován v letech 1780 – 1790 jako pevnost střežící severní přístupy do vnitrozemí Čech. V roce 1782 mu byl udělen statut města, jehož život byl těsně spjat s vojenskou posádkou. Malá pevnost, tvořící součást terezínského pevnostního systému, proslula v dobách habsburské monarchie jako věznice a trestnice pro vojenské i politické vězně.Nejtragičtější období v dějinách města představují léta 2. světové války. Němečtí okupanti nejprve v červnu 1940 zřídili v Malé pevnosti policejní věznici pražského gestapa a poté 24. listopadu 1941 ve městě samotném ghetto. Tento sběrný a průchozí tábor byl určen nejprve pro Židy z tehdejšího Protektorátu Čechy a Morava, později také z Německa, Rakouska, Nizozemska, Dánska a Slovenska.

AUTOMUZEUM TEREZÍN

Výstava osobních automobilů a motocyklů z dob socialistické éry převážně z období 1960-1990. Jedná se o vozidla značek Trabant, Wartburg, Škoda, Tatra, Dacia, Lada, Moskvič. Můžete ale u nás vidět i vozidla, která jezdila v ‘kapitalistické cizině’. Např. Mercedes, Fiat atd…

MILEŠOVKA (27 KM)

Milešovka je nejvyšší hora Českého středohoří. Její vrchol leží ve výšce 836,5 metrů nad mořem. Jméno získala podle nedalekého Milešova (2 km). Byla zde zřízena národní přírodní rezervace (51,3 ha, od roku 1951). Z vrcholu hory je kruhový rozhled do dalekého okolí, Milešovka totiž všechny ostatní vrchy v Českém středohoří výrazně převyšuje. Také proto se jedná o místo s nejdrsnějším podnebím v Čechách. Milešovka je považována za největrnější horu Česka, bezvětří je tu jen osm dní v roce. Na vrcholu Milešovky vznikla ve 20. letech 19. století jedna z prvních horských restaurací v Čechách. V roce 1905 byla na vrcholu zřízena meteorologická stanice a u ní pak 19 metrů vysoká rozhledna. Dnes je na vrcholu hory umístěno stálé meteorologické pracoviště Ústavu fyziky atmosféry, který je součástí Akademie věd ČR. Za příznivého počasí je rozhledna přístupná veřejnosti, ve věži je umístěna stálá expozice, výstup je obvykle provázen odborným výkladem o historii a výsledcích meteorologických pozorování.

LOVOŠ (28 KM)

Výrazná, 570 m vysoká kuželovitá hora severozápadně od Lovosic je díky své mohutnotsti, ladnému tvaru, příkrým svahům a poloze nad rovinatým polabím hlavní dominatou Lovosicka. Z geologického hlediska je Lovoš tvořen čedičovými horninami. Sousední, o 80 m nižší vrchol Lovoše, zvaný Kibička nebo též Malý Lovoš, má naopak složení znělcové. Jižní a jihozápadní svah hory zaujímají skalnaté a suťovité partie s travnatými stepními a křovinatými lesostepními porosty. Díky cenným přírodním hodnotám (vzácná fauna i flóra) byla na území Lovoše a Kybičky vyhlášena v roce 1948 přírodní rezervace o rozloze 50 ha. Na vrcholu se nachází turistická chata s restaurací. Na vrchol se dá vystoupat po zelené turistické značce z Lovosic nebo po modré značce z Oparna. Chata je otevřena každý pátek 15:00-22:00, sobotu od 10:00-22:00, neděle 10:00-16:00 a svátky.

PORTA BOHEMICA – BRÁNA ČECH

Porta Bohemica neboli “Brána Čech” je název pro kaňonovité údolí Labe, které svými meandry vytváří opravdu krásnou přírodní scenerii. Portu Bohemicu lze vidět z mnoha míst, například od kostelíka v Dubicích (levý břeh Labe) nebo z vrchu Kalvárie u Velkých Žernosek (pravý břeh Labe).

NAUČNÁ STEZKA SKŘÍTKA PORTÁŠE – LHOTKA NAD LABEM – ŽALHOSTICE  (26 KM)

Se skřítkem Portášem můžete najednou nebo po částech projít trasu, která vám umožní objevit řadu zajímavých míst. Společně navštívíte území celkem 10 obcí, v nichž vám bude vyprávět spoustu zajímavých příběhů, historek a pověstí z těchto míst. Stezka obsahuje celkem 16 zastavení, na kterých kromě získání nových informací můžete ověřit své znalosti, ale i zručnost, obratnost a schopnost odhalovat skrytá tajemství. Trasa stezky začíná v Lhotce nad Labem, prochází krásným Opárenským údolím a končí v obci Žalhostice. Celá trasa je dlouhá 30 km.

Doprava

AUTOMOBILEM
Lázně Bělohrad se nachází přibližně 100 km od Prahy směrem na Špindlerův Mlýn.Svůj automobil můžete přistavit před hotel. Vaše zavazadla vyzvedne portýr a váš automobil pak rádi přeparkujeme na hlídané hotelové parkoviště.

VLAKEM
V Lázních Bělohrad se nachází vlakové nádraží. Budete-li chtít, abychom vás dopravili z nádraží do hotelu, stačí nám zavolat nebo napsat e-mail a sdělit čas vašeho příjezdu.

Cena zahrnuje
2x ubytování se snídaní ve dvoulůžkovém pokoji pro jednu osobu (forma bufetu), cvičební program, parkovné, místní poplatky, Wi-fi připojení k internetu.
vstup do wellnessu v délce 2 hod (jednorázový vstup).
Pobyt začíná příjezdem po 14 hod a končí v neděli ve 12 hod. Pobyt bude realizován při minimálním počtu deseti cvičících.

DALŠÍ SLUŽBY

Rezervováno:  18 Volné: 6

Cena za pobyt pro jednu osobu: 3 290,- Kč

Rezervovat pobyt

Těším se na Vás ..

[WD_FB id=”1″]

0 comments on “21.9 – 23.9.2018 Jógový víkend s Lucií Pavelkovou a Michalem Rauerem Dvůr Perlová Voda v Kostelci nad OhříAdd yours →

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skip to content